Desertas, kurį galite sau leisti - keptos datulės

       Tai - keptos datulės, šiam desertui pagaminti, net nereikia jokio recepto, tai tiesiog idėja, kuo galima pakeisti saldainius arba numalšinti cukraus poreikį. Jums reikės datulių, kurios nemirkytos cukraus sirupe, yra natūralios ir graikinių riešutų puselių. Perpjauname datulę, išimame kauliuką ir dedame į vidų riešuto puselę. Taip įdarytas datules išdėliojame ant skardos ir pakepame kol paruduos ir apskrus riešutai (apie 10 minučių). Dar šiltas, burnoje tirpstančias datules su traškiu, kepintu riešutu, galima valgyti iš karto, o jei ruošite svečiams pamirkykite į šokoladą. Aš naudoju lietuviškus Mulate šokoladus (su druska, su pipirais ir cinamonu, su tahini), taip išgaunu vis įvairesnį ir įdomesnį šio deserto skonį. Šį saldų užkandį lengva supakuoti, neštis į pikniką, mokyklą ar darbą.






Komentarai

  1. Atrodo dieviškai! Ir pagal aprašymą, ypač kai šokoladą paminėjote, mmm.. aš jau beveik jaučiu skonį. Datules be galo mėgstu, ir džiovintas, ir šviežias, tik šviežios būna retiems pasilepinimams - brangokas malonumas.. Paskutinį kartą panašų desertą ragavau, kai draugė nusivedė čia: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovanos-gurmanams/vakariene-tamsoje Iš tikrųjų iki šiol tiksliai nežinau, kokia buvo deserto sudėtis, bet atrodė, kad datulę tikrai jaučiau. Bet - visko gali būti, kad ten jos ir nebuvo :D Nu žiauriai įdomiai veikia visos juslės, kai nieko nematai :)))

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai