Savaitgalio vakarienė per pusvalandį - menkė cukinijos marškinėliuose

       Savaitgaliais mes ruošiam vakarienes, dažniausiai tik sau, mums dviems. Ir mes patys sau būnam didžiausi svečiai. Po mitybos uragano darbo dienomis, kai pasitaiko visko - šaldyto maisto, nelabai sveikų užkandžių, torto/sausainių/saldainių prie kavos, nepamirštant, kad būna ir 'nespėjau pavalgyt', norisi tiesiog ramiai pasigaminti skanią (ir sveiką) vakarienę ir leisti sau, ją suvalgyti neskubant, mėgaujantis, kalbantis.
       Kol cukinijų sezonas dar visai visai nepasibaigė, siūlau pasigaminti menkę cukinijų marškinėliuose su krevečių padažu. O Jums reikės:
* Viči atlantinių menkių filė be odos (tiek gabalėlių, kiek porcijų gaminsite)
* geltonos cukinijos
Viči Premius karališkų krevečių (maždaug 4-5 krevetės vienai porcijai)
* 200 ml grietinėlės
* krapų
* stiklinės basmati ryžių
* stiklinės konservuotų kukurūzų
* druskos, pipirų, citrinos


        Žuvį atšildome, gabaliukus pabarstome druska ir pipirais, galima pašlakstyti citrinos sultimis. Cukiniją supjaustome pailgomis, plonomis juostelėmis ir apsukame žuvies gabaliukus, dedame į orkaitę kepti apie 20 minučių (kepiau stikliniame inde 10 minučių uždengus, ir 10 minučių atidengus). Tuo metu, galime pasiruošti ryžius ir padažą. Aš ryžius perskalauju bent 4-5 kartus, tada išvirę jie būna labai birūs, aišku labai svarbu nepervirti. Pasūdytame vandenyje išvirusius ryžius nusunkiame ir sumaišome su kukurūzais, įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Padažui skirtą grietinėlę įkaitiname keptuvėje, sudedame krevetes, vos jos pasidaro rausvos, padažą nuimame nuo ugnies, pasūdome, dedame krapų.
       Ne daugiau pusės valandos gaminimo, neperdaugiausiai pastangų, bet rezultatas super duper :)






P.S. Jeigu domina kur Kaune pirkti pačius geriausius basmati ryžius (bei kitas kruopas, įvairiausius miltus be glitimo, žmoniškomis kainomis) parašykit komentarą, padarysiu atskirą įrašą apie tai.

Maisto Diletantė

Komentarai

  1. Noriu įrašo apie kruopas :) Dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
  2. O taip, savaitgalių laukiu ne tik dėl to, kad reikia poilsio, bet ir dėl to, kad pagaliau galiu sustoti tame visame lėkime ir ramiai pasimėgauti maistu bei pokalbiu su artimais žmonėm. Man tai daug brangiau už bet kokias brangenybes :) Dažnai savaitgalį karaliauja naminis maistas, bet va praėjusį savaitgalį išbandėme ir tokį reikalą: https://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovanos-pagal-kategorija/vakarienes-restoranuose - buvau girdėjusi apie vakarienę tamsoje, bet pati neprisiruošdavau.. Bet va kai draugai padovanojo, nebuvo kur dėtis :)) Šiaip visai smagus reikalas kartais paįvairinimui išbandyti ne tik naujus restoranus, bet ir sakyčiau nuotykį kokį - nes man asmeniškai tikrai buvo nuotykis, gal net truputį iššūkis :)) O šis savaitgalis jau bus namie ir kadangi labai mėgstu išbandyti naujus receptus, ypač su jūros gėrybėmis (nes ir taip stengiuosi kuo daugiau jų valgyti, tik kad kokybiškų kartais sunku rasti nusipirkti..), tai šitas receptukas bus kaip tik. Tik norėjau paklausti dėl cukinijos - kad ir ką daryčiau iš jos, ji man praktiškai visada suyra ir jos tiesiog nebelieka.. Gal kokį patarimą duotumėt? Gal kažką ne taip darau? Arba gal čia ir nuo pačios cukinijos priklauso.. Taip pat brūkštelkite, jei jau yra įrašas apie kruopas - geros kainos ir kokybė visada domina :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai